zaterdag 24 oktober 2015

Onze laatste herfstkiekjes!

We hadden nog een aantal opdrachtjes voor de boeg vooraleer we dit thema konden afsluiten.
Maandag had ik laarsjes meegebracht. Het waren speciale laarsjes, er hing verf aan! Met deze laarsjes mogen jullie schilderen, wij gaan door de verf wandelen op ons blad. De peuters vonden dit reuze leuk. We kregen een beetje hulp van kleuters uit de 3de kleuterklas; zij gaven de peuters een hand want door verf stappen is toch een beetje zoals door sneeuw wandelen! Glad, glad, glad,....
Nadien leerden we allemaal onze schoenen aandoen. Niet zo gemakkelijk! Oefening baart kunst!


We trokken deze week nog eens naar het bos. We gingen daar niet zomaar wandelen, nee, nee, we gingen op kaboutertocht! Tijdens onze tocht kwamen we een aantal hindernissen tegen. Zo begon het al bij het betreden van het bos. De peuters wilden het bos niet in! Er waren mannen van de gemeente blaadjes van de paden aan het wegblazen en iedereen had beetje schrik! Dus ...... wachten maar! Na een minuut of 10 konden we aan onze tocht beginnen. De peuters kregen telkens de opdracht welke kabouter ze moesten zoeken. De gele, groene, rode, paarse. De blauwe kabouter was de laatste want deze had ook een blauw kabouterschatkistje verstopt. De kabouters werden vooraf in de klas besproken.
 
WE ZOEKEN DE KABOUTERSCHATKIST!


Toen we de schatkist gevonden hadden, mochten we even schudden! Maar oei!!! 2 de hindernis! We hadden zo hard geschud, dat de kaboutersnoepjes er uit vielen!!!! Gelukkig had juf nog snoepjes in de klas!
Op onze terugweg namen we nog een kijkje bij de vijver. En ja, ook hier weeral een hindernis!!!
Ons Nora liet het schatkistje toch niet in het water vallen zeker! Met lange takken probeerden we het kistje uit de vijver te vissen maar..... helaas!!!!! Het werd een speelgoedje voor de eendjes!!!!
STAPPEN DOOR DE MODDER!


Onze kaboutertocht was dus een hele beleving!!!!!!!
Op onze tocht waren kleuters van juf Ine mee omdat zij bespreking had met het CLB. Zij hebben mij goed geholpen. Dank u Léon, Neela, Merijn, Mauro, Alena en Tiana.

Gedurende dit thema zongen we het liedje van Jules "met mijn paraplu en regenjas" uit volle borst! Hier volgt één van de vele zang- en dansmomentjes.


We hebben ook veeeeel  geëxploreerd en gedanst met onze parapluutjes! Wat een plezier!!!!
We hebben allemaal op onze eigen manier van het thema genoten. Onze parasol, paddenstoel, blijft nog even in onze klas staan want hij kent veel succes.

We verlaten kabouter - bosland en maken plaats voor

"ik, mijn lijfje en mezelf!" We gaan op grote lichaamsdelentocht!!!!!


Tot maandag en prettig weekend!