zaterdag 3 oktober 2015

Deel 2: "Jules kiest geel en blauw"


Deze week nam ik jullie peuters verder mee op ontdekkingstocht doorheen kleurenland. We herhaalden super véél in allerlei activiteitjes onze hoofdkleuren.

  • We speelden in de grote zaal het kleurenrichtingsspel: elke hoek van de grote zaal vulden we in met een kleurtje. De peuters moesten telkens naar het juiste hoekje lopen, springen, kruipen,... Eerst konden ze zien naar welke kleur ze moesten lopen, daarna moesten ze de kleur verbaal herkennen. Deze activiteit verliep zeer vlot!
  • In de grote zaal speelden we verstoppertje met gekleurde ballen. Zoek de groene, blauwe, gele of rode bal. De peuters mochten elk om de beurt een bal verstoppen.
  • We speelden ook met gekleurde linten; vrij bewegen op muziek.
  • Met gekleurde ballonnen leerden we reageren op een signaal; muziek was dansen met de ballonnetjes, geen muziek was STOKSTIJF stil staan.


We leerden het liedje "ballonnetje"  (bron: Hé hallo) waar we telkens met heel veel enthousiasme op bewogen.In de knutselhoek werkten we ons kleurenboek af! Op onze laatste pagina toverden we het kleurtje groen. Dit deden we met behulp van ballen. De kleuters rolden de ballen door de gele en blauwe verf naar elkaar! Wat een plezier! 
We maakten ook kennis met de plasticine. De peuters kregen allemaal een bolletje. We leerden dat we de plasticine eerst moesten warm maken met onze handjes, kneden om er achteraf leuke dingen mee te boetseren. In de eerste fase werden er bolletjes, slangetjes, cakjes, taartjes,.... gemaakt.
De volgende stap: de plasticine bewerken met stokjes, rolletjes,......
De laatste stap deze week was ons bolletje omtoveren in een mannetje. Dit konden we door gebruik te maken van oogjes, voetjes, handjes,.... De peuters vonden dit telkens fantastisch! Mijn andere hoekjes werden bijna niet betreden.

Goed zo Mauro, zonder dat je het beseft ben je bezig met de één- één- relatie!

Kijk juf, een slang!


Wat is dat Bonnie?

In de spelletjeshoek werden de kleurtjes ingeoefend met behulp van 2 opvoedende spelen rond kleuren.
  • Kleurentorentjes maken (spel van Bonnie). Hier gooiden we met de kleurendobbelsteen en kozen we het juiste pareltje. Dit pareltje plaatsten we op de juiste toren.
 


 
  • Ons tweede spel was "het gekleurde lieveheersbeestje" We gooiden met een kleurendobbelsteen, we namen de juiste ring en staken deze over de juiste poot van het lieveheersbeestje.We hebben dus niet stilgezeten deze week! De kleurtjes beginnen we onder de knie te krijgen. Deze zullen uiteraard nog in zoveel activiteiten en thema's aan bod komen maar de aanzet is gegeven!
We verlaten kleurenland en gaan vanaf maandag op zoek naar HERFSTSCHATTEN! We zullen regelmatig naar het park trekken! Vergeet jullie laarsjes niet! 

Prettig weekend!