zaterdag 24 februari 2018

En..... we zijn al met 19!!!!

Deze week mochten we Joaquin, George en Diyam welkom heten!


Het zijn 3 nieuwe vriendjes die zich razendsnel hebben aangepast aan de klasgroep! Zij werden natuurlijk ook geholpen door mijn ancienkes!
Onze 3 vriendjes hadden een eerste drukke week! Op ontdekkingsreis gaan doorheen de school en de klas, kennis maken met zo veel nieuwe gezichten, regels, afspraken,.... en daarbovenop nog eens zoveel moeten knutselen in de knutselhoek. Zij ontworpen Jules voor hun verjaardagskroon; kleurden de weeklijn in en versierden hun heen- en weerzak.
Ook mijn andere vriendjes hebben niet stilgezeten! Wij hebben onze deze week eens getraind op het aspect zelfstandigheid. Iedereen kan nu zelfstandig zijn jas aan - en uittrekken zonder hulp!!!
Laat ze het thuis maar even demonstreren.

We legden ook nog eens de klemtoon op het spelen in de hoeken. Het speelgoed blijft in het juiste hoekje en we ruimen alles correct op! Dat was een moeilijke!!! Maar.... oefening baart kunst!

Tijdens dit weekje werden vooral activiteitjes gedaan rond ruimtelijk inzicht. Dit werd eerst concreet toegepast, in de zaal met verschillende materialen en daarna konden de peuters elk om de beurt laten zien welke begrippen ze reeds onder de knie hebben tijdens het opvoedend spel "Topinimo"
Hier kwamen vooral de begrippen "op, in, naast, achter en voor" aan bod.
Daarnaast probeerden we de opdrachtenkaartjes correct uit te voeren.   

 

Ondertussen konden de andere vriendjes naar hartenlust werken, spelen in de hoekjes.

Deze week vierden we ook feest voor ons feestvarkentje Mauro!
Mauro werd woensdag 3 jaar en dat werd gevierd met zang en dans. Mauro trakteerde ons op lekkere cupcakjes en een klascadeau. Mauro had een boekje mee dat perfect zal passen in ons thema van volgende week. Samen met de vriendjes beluisterden we reeds het liedje "dansende dierenbos!" Dank u wel Mauro!!!!
 
Leuke anekdote van de verjaardagstas. Deze kwam terug mee met Nora en toen we het fotoboek wilden inzien zagen we wel iets grappigs! Kleine Jules had een duikbril aan!!! Ja hoor, Jules mocht mee naar het zwembad met Nora! Leuk gevonden mama en papa! Thema volgende week: We maken muziek!!! (info zie briefje!
Prettig weekend allemaal!!!