woensdag 14 februari 2018

Carnaval!!!


Mijn vriendjes kwamen met massa's verkleedkledij naar de klas. Ik telde op een bepaald moment wel 50 verschillende outfits! Super gewoon! Dank u mama's en papa's. De peuters hadden dus keuze in overvloed. Dit was dan ook een ideaal moment om te leren aanvaarden dat een ander vriendje eens een kledingstuk van jezelf wou aantrekken. Niet altijd evident! Ons startschot was gegeven!
Het was heel duidelijk wat er ons te doen stond de komende 2 weken: Verkleden!
Na het bespreken, correct benoemen van al deze verkleedkledij mochten we een outfit uitkiezen. We kregen de opdracht om eerst alles zelf te proberen en als het echt niet lukt dan sprong de juf bij.
Velen waren van zichzelf verrast! Goed zo vriendjes!  

Voor de vakantie was er nog een carnavalstoet om naar uit te kijken. In ons klasje stonden de hoeden centraal. In de knutselhoek ontworpen we volgens eigen fantasie een grappige pet. De peuters schilderden de pet met textielverf naar keuze. Achteraf werd deze nog opgesmukt met tal van grappige accecoires.
Bij juf Anne-Sophie schilderden we een bumbahoed op een wel zeer vreemde wijze, namelijk we kleurden de bollen in met onze neus en verf! Wat een ervaring!

Om de hoed af te werken kregen we dotters om te stempelen.

Ziezo onze hoed is klaar, showen maar....


Aan de spelletjestafel speelden we tal van kleurrijke carnavalspelletjes of spelletjes die gericht waren op het lichaamsschema.


Tijdens dit thema werd de zandtafel gevuld met confetti. Hier konden de peuters potjes vullen, leegmaken, koken,..... hun fantasie de vrije loop laten gaan!!!
Gelukkig stond onze kuisploeg op het einde van de dag klaar om de confetti op te vegen!!!


 
Tijdens kringmomenten werden:

  • Carnavalverhaaltjes verteld: Jules viert carnaval; de rode neus van Anna; Ridder Rikki; Zoeperfiets;... Achteraf konden de peuters deze boekjes zelfstandig inkijken in de boekenhoek.
  • We deden ook aan prentkijken met de grote praatplaat van Jules


  • We dansten en sprongen op de deuntjes van de "feestwinkel en de dansende broek" 
  • We leerden het lied "clowntje tiereliet"
Ik ben clowntje tiereliet,
je hoort me wel maar je ziet me niet.
Willen jullie mij dan toch even zien?
KLAP in je handen, dan kom ik misschien.
(stamp met je voeten, zwaai met je handen, dans in het rond)
 

CLOWNTJE TIERELIET

Tot slot sloten we dit thema af met onze carnavalstoet! De weergoden waren ons niet gunstig, daarom hebben we een modeshow gegeven in de grote zaal. Fun allom!!! Iedereen was prachtig verkleed. Op deze manier konden we de vakantie al dansend en zingend ingaan! 
 
 
  


Ik wens iedereen een deugddoend weekje vakantie!
 
Na de vakantie komen er 3 nieuwe vriendjes bij ons klasgroepje:
Diyam, Georges en Joauquim. We zullen ze van harte verwelkomen!