zaterdag 25 februari 2017

Carnaval!

We hadden nog een drukke week voor de boeg! Mijn vriendjes kwamen met massa's verkleedkledij naar de klas, ik telde op een bepaald moment wel 60 verschillende outfits! Super gewoon! De kleuters hadden keuze in overvloed. Dit was ook een ideaal moment om te leren aanvaarden dat een ander vriendje eens een kledingstuk van jezelf wou aantrekken. Niet altijd evident!.

Van een lege verkleedkoffer


 Naar een overvolle koffer/ kledingrek!

Het was heel duidelijk wat er ons deze week te doen stond: verkleden!!!!
Na het bespreken, correct benoemen van al deze verkleedkledij mochten we een outfit uitkiezen.
We kregen de opdracht om eerst alles zelf te proberen en als het echt niet lukte dan sprong juf bij.
Velen waren van zichzelf verrast!!! Goed zo vriendjes!!!!   
  Deze week mochten we verkleed in alle hoekjes spelen!!! Joepie!!!!

Sneeuwwitjes- tijd!


 
Mijn spidermannen zijn lekker aan het bijpraten!

Even kijken of ik er goed uitzie!
Deze week werden 2 spelletjes gespeeld:
  • Het babbelspel (samen met juf Zoë)
  • Een ruimtelijk spel waar de kleuters dezelfde figuur moesten naleggenVriendjes die nog zin hadden (want velen waren een beetje aan het einde van hun latijn) konden nog een werkblaadje maken waar we de juiste vormen in de juiste kleur moesten inkleuren.
Deze week mochten we aan de knutseltafel elkaar schminken. (sorry mama's en papa's) maar de kleuters vonden dit super leuk!!! Schitterend om ze bezig te zien. Soms had je veel fantasie nodig om te zien waarin ze geschminkt werden maar zij waren er 100% van overtuigd dat ze een ridder, de hulk, prinses,.... waren!


De weinige tijd die we over hadden werd ingevuld met:

  • Het vertellen van tal van carnaval verhaaltjes
 

  • We maakten kennis met het lied "de feestwinkel" Eerst werd het liedje beluisterd. Waarover gaat het lied? Wat hebben we allemaal gekocht in de feestwinkel. Daarna trokken we met z'n allen naar de feestwinkel. Samen met een vriendje huppelden we naar de winkel waar we ons verkleedden.


Op donderdagnamiddag kregen we bezoek van enkele studenten van het 7de jaar. zij kwamen ons schminken. Aangezien er een aantal zieken tussen de studenten waren hebben juf Katrien en ik een handje geholpen.
Ons weekje werd afgesloten met een carnavalsfeestje. We kwamen verkleed naar school en konden die dag genieten van een uitgebreide koekjestafel. De mama van Svetla had voor ons allemaal koekjes gebakken. Dank u wel! Samen met de vriendjes van juf Wies en Katrien werd er gesmuld, gedanst en met serpentine gegooid. In de namiddag trokken we naar de grote school. Daar speelden we samen met de lagere schoolkinderen het SAMENSPEL TEGEN PESTEN. Wij speelden met de kindjes van juf Natasha 4 leuke spelletjes:

  • Octupustikkertje: de tikker houdt een hoepel vast, wie aangetikt wordt moet ook aan de hoepel blijven hangen.  • De limbo: per 2 onder het touw kruipen zonder het aan te raken


  • Eilanden spel: kinderen zwemmen in het water, wanneer juf roept " de haai komt" moesten ze zo snel mogelijk naar een eiland zwemmen.
  • Tot slot werd er voor iedereen een ballon opgeblazen. We gaven een ballon aan een vriendje en moesten deze overhandigen met een complimentje. (je bent zo mooi, je bent lief,  je bent mijn beste vriend,...)
De middag werd afgesloten met de move tegen pesten. Samen met de hele school werd deze dans uitgevoerd. (aangepaste versie voor de kleuters!!!)


Na deze move werd het vredeshuisje, na een korte speech van Wendy, geopend.
Moe maar voldaan keerden we terug naar ons kleuterstekje.
Ik wens iedereen een deugddoend weekje vol rust want na de vakantie vliegen we er in met ons thema "gevoelens"
Tot volgende week!