zaterdag 18 februari 2017

Deel 2 : " het restaurant"


Deze week hadden we nog een aantal zaken af te werken in ons restaurant. Maar er was zeker nog ruimte voor een aantal nieuwigheden en een kooksessie.

In de knutseltafel werden de pizza's afgewerkt maar werd er ook GEBAKKEN. Hier werden lekkere taartjes ontworpen. Een schuursponsje toverden we met behulp van kosteloos materiaal om in een lekker pasteitje. Ze zien er zo echt uit dat je ze zou willen opeten. Jammie, jammie,...

   

 We konden nog volop kokkerellen in onze hoekjes. Deze week konden we zelfs hamburgers en taarten maken met duplo blokken.

Een kok staat nogal vaak te zingen in zijn keuken. Mijn kokjes zongen vooral het lied "rode kool" van kapitein Winokio tijdens hun kookmomenten. Luister maar even mee!Ons laatste gerechtje in de keuken was het bereiden van toastjes. Samen met de kleuters bereidden we eiersalade en tonijnsalade. 2 totaal verschillende smaken die door velen wel gesmaakt werden. Santé!!!!
  • Gekookte eitjes pletten
  • Eitjes mengen onder de tonijn en mayaonaise  • Tot slot de toastjes beleggen en smullen maar....


Er werden ook nog verhaaltjes verteld, we sorteerden gezonde en ongezonde voeding en we genoten nog volop van het kookaanbod in de verschillende hoekjes.
Na deze 3 weekjes kunnen we ons restaurant verlaten
Ik ben er van overtuigd dat er een aantal goede toekomstige koks in mijn team zitten!

Smakelijke groetjes en prettig weekend!