zaterdag 17 september 2016

Kleurenland

Dit thema werd ingeleid met het prentenboek "Elmer de lapjesolifant"
 
https://s.s-bol.com/imgbase0/BOOKCOVER/FC/9/0/4/7/5/9047503562_E4.gif 


Aan de hand van dit prentenboek kwamen heel wat kleurtjes aan bod.
De kleuters vonden dit een super leuk verhaaltje! 
We maakten ook kennis met het "Elmer lied"  Super tof liedje, beetje lang maar het refreintje kunnen mijn vriendjes al goed meezingen.


Na het Elmer - gebeuren plaatste ik allerlei verschillende verfbussen in de kring.
We benoemden de verschillende kleurtjes en vertelden welke ons lievelingskleurtje was. Met dit kleurtje mochten de kleuters aan de slag in de knutselhoek. Hier mochten ze de eerste fase van hun verjaardagskroon invullen, namelijk met rollen onze lievelingskleur verdelen over een grote strook wit papier. In ons tweede weekje rond kleuren zullen we onze kroon verder volgens eigen fantasie versieren.
 


Mijn vriendjes brachten tal van leuke spulletjes mee rond ons thema, waarvoor mijn dank!
De boekjes konden ingekeken worden in de boekenhoek; de knuffels werden verzorgd in de poppenhoek. Enkele verhaaltjes werden voor de hele groep verteld.

De gekleurde vlagjes van Robin vrolijkten ons klasje op!


Bij dit verhaaltje verwoordden de kleuters telkens de kleuren van de verschillende zeedieren. Leuke interactie!!!

Naast al dat voorlezen, kleurtjes benoemen, kleurtjes sorteren,... speelden we in de zaal een kleurenspel met lintjes. De kleuters mochten met hun lintje volgens eigen fantasie dansen op verschillende deuntjes.
Later kregen ze ook opdrachtjes: sta stokstijf stil wanneer de muziek stopt; loop naar de groene of gele,... hoek wanneer de muziek stopt. Wat een plezier! Ik laat jullie even meegenieten van enkele moment opnames.


De kleurtjes zijn duidelijk de rode draad doorheen deze week! Overal kwamen we ze tegen!!!
Zelfs tot in de hoekjes: boekenhoek, spelletjeshoek, blokkenhoek.We gaan onze kleurtjes eventjes een weekje offline zetten want volgende week is het de week van de mobiliteit. Na onze "Aya" week zetten we onze kleurtjes terug op online.

Volgende week: veilig op weg naar school met Aya!
Alles i.v.m het thema verkeer is welkom!!!!

Probeer maandag jullie kleuter zo veilig en milieuvriendelijk naar school te brengen zodat mijn vriendjes veel stickertjes kunnen kleven op de Aya - affiche!!! Dank u!