zaterdag 28 mei 2016

De knutselweek!

Deze week was een echte knutselweek! We ontworpen een hartjesschilderij, onze vaderdag cadeautjes en medailles.

We gingen van start met ons hartjesschilderij! Waarschijnlijk vragen jullie zich nu af  "waarom een hartjesschilderij ontwerpen? A wel, op vrijdag 27 mei 2016 trouwden Kim en Sven!!!!
Dit zijn de ouders van ons Nora! We konden dit niet zo maar laten voorbij gaan vandaar...... een huwelijksschilderij!!! Bij deze nogmaals proficiat Kim en Sven! De weergoden waren jullie gunstig gisteren!
Na de voorbereidende werken van ons kunstwerk, mochten alle peuters een hartje op het kunstwerk plaatsen. Aangezien peuters nog niet in staat zijn om hartjes te ontwerpen gingen we op zoek naar een manier waarop dit wel zo lukken. En ja hoor, twee maal een duimafdruk zetten en klaar is kees.

En zo kreeg ons schilderij inhoud en vorm.


Nog een finishing touch; we toverden een vork om in een bruidegom en onze lepel werd onze bruid.


Nu nog een boodschap op de achterzijde en ............... we zijn klaar!!! Inpakken maar!!!!!


Onze tweede opdracht van de week: "vaderdag cadeautjes creëren. Hiervoor hadden we krimppapier, een alcoholstift en kleurkrijtjes nodig.
De peuters mochten elk om de beurt, volgens eigen kunnen en fantasie, een papa komen tekenen op het toverpapier.
 
 
Nu het krimppapier in de oven en....... toveren maar!!!! We gaan nog niet alles vertellen hé papa's, het moet toch nog een beetje een verrassing blijven! Op 12 juni zullen jullie ons toverresultaat kunnen bewonderen!

Volgende week, zaterdag 4 juni, is het opendeurdag op de Wijze Boom! Op deze dag wordt er een loopwedstrijd georganiseerd voor jong en oud. Wie interesse heeft kan zich inschrijven via de schoolwebsite. Voor deze loop moesten alle kinderen van de Wijze Boom een wijze medaille ontwerpen!  Met gouden, zilveren, bronzen verf, glitters en bierkaartjes gingen we aan de slag. 

Misschien kunnen jullie één van deze prachtige medailles verdienen na jullie loopprestatie!!!

Nog even over de opendeurdag:

Alle peuters die mee dansen op de opendeurdag mogen rond 16.15u naar de klas worden gebracht. Bij mooi weer zal het optreden doorgaan op de speelplaats, bij slecht weer in de kleuterturnzaal. Tot dan!!!!!

Volgende week thema " Piraten
Prettig weekend en tot maandag piraatjes!!!!!
Schip Ahoi!!!!!