vrijdag 15 januari 2016

SOEPWEEK

Volgende week, van 11 januari tot en met 15 januari, is het soepweek in de kleutertuin. Elke dag zal er een klas lekkere verse soep maken en dit ten voordele voor de actie 
"Eustache moet blijven"
Jullie kunnen na schooltijd een tasje soep kopen en dit voor een democratisch prijsje van 1€. Je mag ook een pot meebrengen om de soep mee te nemen naar huis. (per tas dat we in de kom doen is het dan 1€).

Ons klasje zal samen met de peuters van juf Wies op dinsdag lekkere courgettesoep bereiden.Op dinsdag 12 januari gingen we aan de slag! We trokken met de peuters van juf Wies naar het restaurantje om lekkere courgettesoep te bereiden.
Alle peuters kregen een bordje en een mesje,....... nu komt het echte werk!!!! Eerst de courgettes wassen en dan in kleine stukjes snijden. Sommige peuters hadden dit volgens mij nogal gedaan!

 

Nu nog een beetje water bijdoen, een beetje kruiden en ................. laten koken.Tot slot nog even de mixer er in ...................... EN KLAAR IS KEES!!!!! De peuters mochten de soep even voorproeven, net zoals een echte kok! De soep werd goedgekeurd voor verkoop!
SMAKELIJK en aan iedereen een dank u wel want we hebben gedurende deze week heel veel soep verkocht!!!!! Eustache en zijn familie zullen blij zijn!