dinsdag 8 mei 2018

Kleurenkunst

Tijdens dit thema werd ons kleurenpalet uitgebreid. Naast de hoofdkleuren maakten we kennis met o.a. "groen, paars, roze en oranje"

Deze kleurtjes werden aangebracht door onze kleurentovenaar. Hij had tal van kleurtjes mee en door deze te mengen toverde hij daarmee onze nieuwe kleuren!


Ons thema heet "kleurenkunst" vandaar dat we ook tal van kunstwerken ontworpen in de knutselhoek. Deze waren één voor één groepswerken. De resultaten kunnen jullie komen bewonderen op onze opendeurdag die doorgaat op zaterdag 26 mei.

Schilderen met appels (nee dit is geen Karel Appel)

We versierden het doek door met appels te stempelen.We ontworpen een kunstwerk met de kleur blauw volgens het pointillisme. Stempelen met verschillende ronde zaken.  
We creërden een collage met kosteloos materiaal
Tot slot werd een werk volgens Kadinsky geschilderd
We maakten allemaal een kleurenarmband. Deze werd gemaakt volgens een patroon. De peuters mochten elk 2 kleurtjes kiezen en moesten deze parels afwisselend rijgen. Niet zo gemakkelijk!

Niet alleen in de knutselhoek kwamen deze kleuren aan bod ook in onze andere hoekjes was het een ontdekking doorheen kleurenland.

In de watertafel konden de peuters hun fijne motoriek oefenen. Hier moesten ze waterballonnetjes uit het water vissen met een soeplepel!!!!   
Tijdens bewegingslesjes speelden we tal van verschillende spelletjes met gekleurde ballonnen. Spelletjes gericht op plaatsbepalingen; lichaamsdelen; lichaamshoudingen; kleurenkennis;...

Ook in de bouwhoek stonden de kleuren in de kijker. Hier ontworpen we torens volgens kleur. Er werden zelfs torens gebouwd die hoger waren dan de peuters!
In de spelletjeshoek speelden we tal van kleurenspelletjes; sorteren, patronen na leggen, kleurenplaten maken; bonte ballonnen;...

 
  
Er werden kleurenverhaaltjes verteld in geuren en kleuren!!!

We leerden het lied "Ballonnetje" zingen uit volle borst!


Wij hebben alvast de kleurtjes onder de knie!
Ondertussen hebben wij al even kleurenland verlaten en heeeeeeel veel gewerkt aan ons cadeautje voor moederdag. Hier kan ik nog niet zoveel over vertellen! Jullie zullen nog een beetje moeten wachten........ Alvast veel plezier er mee!!!

Volgende week zullen we werken rond "kriebeldiertjes" (alles i.v.m. dit onderwerp is welkom, zie briefje)