vrijdag 12 juni 2015

We zetten onze papa's in de bloemetjes!!!!!

De eerste week werkten we vooral rond het cadeautje voor onze lieve papa's en leerden we ons versje memoriseren. Gedurende deze week werd er honderduit over de papa's verteld.
We personaliseerden ons eigen zonnescherm voor in de wagen. We deden ons best om ons papa zo goed mogelijk te tekenen.













We leerden het volgende versje:

Lieve papa,
1 kusje op je haar.
2 kusjes op je mouw.
3 kusjes om te zeggen
DAT IK HEEL VEEL VAN JE HOU!
4 kusjes op je wangen.
5 kusjes in je nek.
6 kusjes om te zeggen:
IK VIND JOU HELEMAAL TE GEK!

Dit versje werd later op een hartenkaartje gekleefd. We ontworpen het hartje d.m.v. de knikkertechniek. Knikkers laten rollen door de verf.








En zie hier jullie cadeautje papa's! Nieuwsgierig? Nog even wachten tot zondag!!!
Geniet er van!



Tijdens de papa - week, kregen we tal van papa's op bezoek in de klas. Dank u wel papa's!
De papa die de spits afbeet was papa Yigit. Als kapper kwam hij ons even tonen hoe het er aan toe gaat in zijn kapsalon. Hij bracht tal van materialen mee die een kapper nodig heeft. Daarbij werd Marvin zijn haar ECHT geknipt!








Ook Elias wilde de kapstoel wel eens uittesten! Een beetje kammen, gel in het haar en .... klaar!


De eerste week werd afgesloten met een bezoekje van Andries, de papa van Lily.
Andries kwam ons een verhaaltje voorlezen namelijk "Kapitein Bleekscheet" De kleuters hingen aan zijn lippen!!!! 




Ook Marieke haar papa, papa Sven, kregen we op bezoek. Papa Sven had 5 vrachtwagens mee. Maar met die vrachtwagens had hij een probleem. Hij had ze de avond er voor helemaal gedemonteerd! WAT NU?................... hij krijgt ze niet meer in elkaar. Willen jullie mij helpen? Vol enthousiasme gingen we aan de slag.
In het restaurantje werkten we in groepjes. Stap voor stap monteerden we met vijzen en sleutels de vrachtwagens. Er zit talent in deze klas hoor!






















Bedankt Sven, voor de leuke activiteit en de moeite.

Op een dag stond papa Kris, papa van Olivia plots in onze klas. Hij had een grote rol en een fototoestel mee. Wat gaat hij daar mee aanvangen? FOTO 'S nemen van ons allemaal! Een voor één mochten we fotomodel gaan spelen voor de lens. Papa Kris zette alle foto's op de computer. De kleuters mochten één voor één en item komen kiezen waarin ze zich op de foto wilden verkleden. (prinses, piraat, piloot, leeuw,.....) Het resultaat is schitterend!!!!!! Binnenkort zullen jullie de foto te zien krijgen! Nog even geduld!



En tot slot nog papa Francis, papa van Fiel. Papa Francis had wel grote pech! Hij had al zijn zenuwen onder controle om op donderdag 11 juni "spinnetjessoep" te komen bereiden. MAAR op die dag was ik niet aanwezig wegens ziekte. Ik zat er zo met in maar gelukkig ziet Francis het nog zitten om in de laatste week van het schooljaar de soep te komen maken. Alvast bedankt Francis om het enige gaatje in jouw agenda in te vullen om samen met ons te komen koken.

We sloten de papa-periode af door op vrijdag 12 juni naar de kinderboerderij te gaan, samen met de papa van: Liv, Edith, Mauro, Yigit en Liza. Bedankt om mee te gaan, hopelijk hebben jullie er van genoten!

Rest mij nu nog te zeggen: "geniet van jullie vaderdag en laat jullie maar eens goed verwennen!"