vrijdag 21 november 2014

De week van de gezelschapsspelletjes!

Dank u wel voor de  veeeeeeeeeeeeeeele leuke gezelschapsspelletjes! Ik kon wel een winkel openen!
Alle kleuters wilden natuurlijk zo snel mogelijk hun spelletje uitleggen en spelen. Aangezien dit onmogelijk was, hebben we samen afspraken gemaakt. Elke dag werden, tijdens de praatronde, 5 verschillende spelletjes gepresenteerd, uitgelegd en gespeeld. Daarna werden deze gedurende de hele dag verdeeld over de klas. De kleuters konden via een doorschuifsysteem kennismaken met de verschillende spelen.


Het was de eerste maal dat ik zo'n week ingericht heb, ik had er dus ook geen idee van hoe deze zou verlopen. 'k moet zeggen, het was een HEEL GESLAAGDE WEEK,  zowel voor mij als voor de kleuters! Het gaf mij de kans om met hen mee te spelen, veel te observeren en hen te begeleiden in het leren van tal van spelregels. Gedurende deze week kwamen massa's begrippen aan bod en stonden de kleuren centraal.
Later in de week gaf ik telkens aan één kleuter per groepje de opdracht om juf/meester te spelen. Zij mochten meespelen maar ze moesten er ook voor zorgen dat iedereen zich aan de spelregels hield.
Dit was geen gemakkelijke taak maar sommigen zijn hier wel in geslaagd! Bravo!!!
Later tijdens dit schooljaar zal ik nogmaals zo'n gezelschapsweekje organiseren maar dan zal ik misschien eens werken met alle opvoedende spelen van de klas.
Denk nu maar niet mama's en papa's dat jullie kleuter volledig kan omgaan met winnen en verliezen. Vele spelletjes waren gericht op teamwinning. Bijvoorbeeld 4 kleuters tegen de raaf.

Meer kan ik niet vertellen maar de foto's spreken voor zich!

De toren van pisa, een ouder spel maar het kende VEEL succes!

 
 

 Het Maya en Bumba spel!
 2 gelijkaardige spelenSuper leuk spel, maar nog een beetje moeilijk.


Vormen en kleurenspelWat een samenspel!!!


Domino's, lotto's, puzzels
 
Zoals jullie kunnen zien mama's en papa's, wij hebben ons reuze goed geamuseerd.
Vooral het samenspel is enorm geëvolueerd!!!!

Prettig weekend!

Vergeet jullie schoenen maandag niet!!!!!!