zaterdag 9 november 2013

Mag ik u even voorstellen....

aan onze 3 nieuwe vriendjes van de klas!


Mats, Eva en Kwinten

 
Deze week hebben we niet echt rond een thema gewerkt, zodanig dat onze 3 nieuwe vriendjes een beetje de tijd kregen om te aklimatiseren. ' k moet zeggen ze hebben dat schitterend gedaan, het is net alsof ze al van 1 september bij ons in de klas zitten! Super!!!
Ze werden natuurlijk ook geholpen door mijn anciennekes, zij hielpen bij de boekentassen, namen de jasjes van de kapstokken, toonden hen de weg,... heel leuk om te zien!

Tijdens deze week maakten onze 3 vriendjes kennis met het reilen en zeilen van het klasgebeuren, daarbij leerden ze ook onze  verschillende kalenders kennen.
De weekkalender hebben ze meegekregen naar huis, deze kan je misschien op een zichtbare plaats ophangen in jullie huis, zo kunnen jullie ook praten over de blauwe, rode,...dag!




We beschilderden ook onze doosjes voor onze aanwezigheidskalender met vingerverf.
Mijn andere vriendjes hebben een schilderij met vingerverf ontworpen.






Ook onze heen- en weerzak kreeg een kleurtje! We stempelden met textielverf onze handjes op de zak! Mats schaterde van het lachen wanneer de juf verf op zijn handjes streek met de verfborstel. Jammer dat ik dit niet kon vastleggen op film!!!



We gingen ook vlijtig met reliëfrollen aan de slag. Alle peuters mochten de verf uitrollen met de verschillende rollen. Deze schilderijen zullen later gebruikt worden om onze verjaardagskronen van te ontwerpen.






Tot slot mochten mijn oudste peuters voor de aller eerste keer met gewone verfborstels schilderen. Daarbij leerden ze ook dat de borstels per kleurtje moesten blijven. Dit was ook nog eens een herhaling van de kleurenkennis!





Herken je de vis????

Hier ook, zoek de vis!!!!
Natuurlijk kwamen er naast al dat knutselen ook andere leuke activiteitjes aan bod:
 
  • we vertelden het verhaaltje "een nieuwe juf voor Jules"
  • we zongen ons goeden morgenlied en het  liedje van de dagen van de week (Zie september '13)
  • we deden aan prentkijken "Jules gaat naar school" waarbij vooral plaatsbegrippen aan bod kwamen.
  • we speelden een reactiespel in de zaal
  • we speelden het muzikale tikspel van de eendjes en de poes
  • EN..... we speelden en ontdekten de verschillende hoeken van de klas








Tot slot wil ik jullie ook nog even mee laten genieten van één van de zoveel mooie momenten die ik als juf dagelijks mag meemaken! (Dansen, zingen tijdens het vrij spel)


Ik denk dat we nu allemaal een beetje gewend zijn aan de nieuwe situatie! Volgende week vliegen we er terug in met ons thema "BALLEN!" Vergeet jullie ballen niet hé vriendjes!!!

Prettig weekend en tot dinsdag!