dinsdag 1 september 2015

WAT BRENGEN WE MEE NAAR DE PEUTERKLAS?

  • Een zakje met reservekledij (hopelijk hebben we deze niet teveel nodig want ZINDELIJKHEID is toch een MUST!) Daarbij steken we nog een pakje vochtige doekjes die biologisch afbreekbaar zijn en een doos met papieren zakdoekjes. (Kleenex). Gelieve alles te voorzien van een naam a.u.b. Daarnaast zou het ook wenselijk zijn om een aantal plastiekzakjes erbij te voegen voor de eventueel vuile was.
  • Een foto van jullie peuter waar het gezichtje heel duidelijk is (liefst niet groter dan 5cm) voor onze aanwezigheidskalender.
  • Een familiefoto
  • Knuffel en/of fopspeen, pamper indien je peuter over de middag een dutje doet. De knuffels mogen in het begin meegebracht worden naar de klas enkel als je peuter hem echt nodig heeft voor een beetje troost. Langzamerhand zullen we deze wel kunnen thuislaten! Ander speelgoed wordt thuis gelaten tenzij het met het thema van de week te maken heeft.
  • In onze schooltas zit een doosje met fruit, liefst vooraf gesneden, een doosje met een koekje, een drinkbeker met water en eventueel een brooddoos indien je peuter boterhammen eet. Blijft je peuter in de avondopvang, geef hem/haar ook een doosje mee met een koekje, een stuk fruit of een boterhammetje.
  • Aan onze schooltas hangen we ons kenteken die jullie van mij zullen krijgen. Deze duidt op het wel/niet blijven in de avondopvang. GEEN kenteken wil zeggen:ik moet in de opvang blijven; WEL een kenteken betekent: ik mag naar huis!. Heel belangrijk, zowel voor je peuter als voor de juf, dit vermijdt veel traantjes!!!
  • Het plastieken heen- en weermapje brengen we steeds de volgende dag terug mee naar school. Enkel brieven die te maken hebben met betalingen moeten afgetekend worden op een lijst. Deze mapjes mogen in de mand gelegd worden die zich aan de klas deur bevindt.
 Vele groetjes, juf Natalie