zaterdag 24 juni 2017

Water!!!

Dit thema kwam als geroepen! Gedurende deze periode kwam er een hittegolf op ons af! Gelukkig konden wij ons op verschillende manieren verfrissen!
Alle spullen, die de kleuters mee naar de klas hadden, werden besproken, gepast, uitgetest,...

In de klas bouwden we een zwembad met al zijn toebehoren. Later konden de kleuters hier volop hun fantasie de vrije loop laten! We gingen zwemmen, duiken, leerden zelfstandig onze kleren aan en uitdoen en hadden enorm veel pret! Dit hoekje was echt een schot in de roos! Ik heb hier prachtige scènes gezien.





































In de klas werd er ook een watertafel geplaatst waar we potjes konden vullen, leeg gieten, half vol vullen, eendjes vangen,.... kortom "waterpret"









We maakten ons eigen bowlingspel en dit met plastiek flessen die we opvulden met gekleurd water. En ............... rollen maar............








Tijdens het hoekenwerk konden we ook kiezen om buiten met de waterpistooltjes te spelen of met de waterballonnen.






 







In de constructiehoek konden de kleuters hun fantasiespel met allerlei boten, piraten, vissen,... de vrije loop laten....






Allerlei puzzels  in verschillende maten en vormen konden in elkaar gestoken worden.








Naast al deze leuke hoekjes werd er ook nog een beetje gewerkt aan de knutseltafel. Hier kleurden we visjes in met vetkrijtjes die achteraf gelamineerd werden. Later vulden we onze glazen bokaal met water en glitters en kon ons visje vrolijk rond zwemmen.












Tijdens onze kringmomenten lazen we tal van "water- verhalen" (in al zijn vormen) Verhaaltjes over visjes, zwemmen, zuinig leren omgaan met water,...


We leerden het lied " 10 kleine visjes, die zwommen in de zee..."


We douchten ons met één druppel water en dit op het deuntje "de douchedruppel" (dansspetters)


Tijdens onze turnmomentjes met juf Magali speelden we volop waterestafettes. Fun verzekerd!

Zo zien jullie maar, OVERAL kwamen we water tegen!
We hebben allemaal genoten van, ja jammer genoeg, ons laatste thema.
Volgende week  gaan we het rustig aan doen, beetje opruimen, spulletjes verzamelen, afscheid nemen (snik, snik) en natuurlijk nog een beetje genieten van elkaar!

Prettig weekend!