vrijdag 1 juli 2016

De laatste berichtjes en kiekjes van ons schooljaartje!

Onze laatste dagen in de peuterklas. Wat vliegt de tijd snel!!!!
Onze rode draad doorheen de laatste dagen was het sprookje van "roodkapje". We hadden nog een druk programma dus af en toe hebben we roodkapje een beetje moeten verwaarlozen!

Het sprookje werd natuurlijk verschillende malen verteld; met boek, met poppen, in de poppenkast, door de peuters,..... De wolf kende véél succes! Peuters vonden het telkens zo spannend, ze zaten met open mond te luisteren! Sprookjes en peuters gaan duidelijk hand in hand. 


Tijdens het hoekenwerk kende de poppenkast met de poppen van roodkapje veel succes. Leuke conversaties en vooral veel plezier met de grote boze wolf!!!!!

Wie nog zin, energie had kon in de knutselhoek tulpen komen ontwerpen. Door een vork in de verf te dompelen en daarna af te drukken op een blad, verkregen de peuters mooie tulpen. Nu nog met een groene stift van een stengel voorzien en klaar is kees!!!!
Zoals beloofd hebben we ook nog eens popcorn gemaakt! Een beetje mais in de pot, machine aan en wat gebeurde er toen?......... de popcorn vloog in de pot! Wat vonden de peuters dit leuk! Nog een beetje poedersuiker erbij en.........smullen maar!


Gedurende deze periode brachten we ook nog een bezoek aan de Gentbrugse Meersen. (foto's zie andere blogpagina)

Naast al deze leuke activiteiten kregen we nog een verrassing! Het kon niet op! Ijskar Pierino kwam gewoon op onze speelplaats gereden! We mochten allemaal genieten van een lekker ijsje! Mmm.... heerlijk!


Ook de juffen van het middagtoezicht werden getrakteerd op een ijsje. Bij deze wil ik hen nogmaals bedanken voor dit fijne schooljaar! Dank u Chris, Caroline en Angelique!
En nu denken jullie, gedaan met feesten, maar niks is minder waar! Tot de laatste moment werd er gesmuld, gefeest, gedanst, gedronken. Op 30 juni konden we nog genieten van een chipske en een appelsapje en dit aangeboden door de juffen!!!! Het was een klein beetje ons afscheid vieren maar gelukkig zullen we elkaar volgend jaar nog veel tegen het lijf lopen.Met de volgende klasfoto neem ik afscheid van mijn vriendjes! Het was een super leuk schooljaar! Hierbij wil ik jullie, mama's en papa's nogmaals bedanken voor de goede samenwerking en dank voor alle leuke zaken die jullie meegaven aan jullie peuters. Geniet allemaal van de vakantie en we zien elkaar terug op donderdag 1 september, dan staat juf Magali haar deurtje voor jullie open!
Nog een dikke kus voor al mijn superhelden!!!!!