woensdag 2 maart 2016

Rollebolle bal.......

Rollebolle bal, rollebolle bal,
jij kunt rollen overal!
Jij rolt eens naar hier,
jij rolt eens naar daar.
Rollebolle bal wat ben je raar!
(bron: peuters dansen deel1)

Mijn peutertjes kwamen maandag zo fier binnen! Iedereen had zijn  BALLEN meegebracht naar de klas. Al de ballen werden bekeken en besproken! Alle ballen waren anders MAAR wat ze allemaal gemeen hadden is dat ze konden rollen, botsen, draaien!
Allereerst trokken we met onze ballen naar de grote zaal waar we volop konden experimenteren.


Na de speeltijd trokken we met de grijze reuzebal van Mads naar de zaal. Op het speelliedje "rollebolle bal" lieten we de bal rollen en op het juiste moment stoppen. (muziek - geen muziek)

  
Aangezien ons thema over "ballen" gaat, waren de ballen onze rode draad doorheen alle hoeken van onze klas. Ook in onze knutselhoek; hier schilderden we op een speciale manier met ballen.
Omdat onze knutseltafel een beetje te klein was, werd er gewerkt in de kring. Ik had een groot wit blad papier op de grond vastgekleefd, we spoten er verschillende kleurtjes verf op en nu kan het spektakel beginnen.........
De peuters mochten telkens per 2 de bal door de verf naar elkaar rollen. Dat vonden ze super!
Nadat iedereen dit eens had gedaan was ons ballenschilderij klaar!

 

Tijdens deze week kwamen we overal ballen tegen, zelfs tot in de gang! (hier hadden de peuters iets meer ruimte om met de ballen te gooien, rollen, voetballen,....)


In de knutselhoek leerden we balletjes maken met plasticine. De peuters kregen 3 verschillende kleuren, rood, geel en blauw. Nadat ze een balletje hadden gemaakt mochten ze het plasticine balletje op de juiste gekleurde bal leggen.Na deze opdracht konden de peuters met de plasticine experimenteren. Ik bood hen allerhande materiaal aan waarmee ze volgens eigen kunnen, eigen fantasie aan de slag konden gaan.

We leerden ook met andere deeg balletjes draaien, namelijk met koekjesdeeg!
Juf Manon en juf Yara hebben deze activiteit begeleid. (oefening voor hun stage)

Achteraf werden deze balletjes gebakken in de oven en smullen maar...........

We brachten veel tijd door in de zaal waar we met onze ballen konden gooien, vangen, rollen, plaatsbegrippen inoefenen, voetballen, gericht naar een doel rollen, de bal door iets laten rollen, kegels omver rollen,......... Veel ballenplezier dus!!!!!!!!
Ik laat jullie nog even meegenieten van onze ballenmomenten.


We verlaten ballenland en gaan nu samen met juf Manon en juf Yara naar het land waar alles kan draaien!