vrijdag 1 mei 2015

De waterdag

Op donderdag 30 april was het waterdag op de wijze boom!
Iedereen kwam in het blauw naar school gekleed! Leuk om te zien.
Ziehier mijn blauwe vriendjes....

We begonnen deze dag met een gezamenlijke opwarming en dit op het deuntje van de douchedruppel.
( bron: dansspetters)
We moesten proberen om ons met ėėn druppeltje volledig te wassen, niet evident hoor.
Naar aanleiding van dit dansje volgde in de klas een gesprekje rond zuinig omgaan met water, dat het voor sommige mensen geen evidentie is om drinkwater te hebben, dat er mensen zijn die kilometers moeten stappen om aan water te geraken,.....

In de namiddag namen we de proef op de som. We vulden 5liter flessen met water. Met deze zware flessen gingen we, samen met de andere kleuterklassen, wandelen in het park. Het waren soms echt grappige taferelen, kleuters die aan het sleuren waren met die bidons, kleuters die oplossingen aan het zoeken waren om de flessen zo goed mogelijk te dragen,... Op deze manier konden ze zelf even ervaren dat dit voor sommige kinderen dagelijkse kost is.Tijdens onze pauze aan de vijver konden we naar hartelust bloempjes plukken en even uitblazen.
Vanaf maandag konden we stempels verzamelen op onze waterdruppel. Telkens wanneer onze drinkbus, gevuld met water natuurlijk, op het einde van de dag leeg was, kregen de kleuters een stempel. Wanneer onze druppel helemaal vol is, zullen zij daarvoor beloond worden. We moeten dus nog veel water drinken!!!!!!


Dit is onze druppel

We moeten nog WATER drinken!!!!!
Volgende week zullen de stempels aangevuld worden.