donderdag 16 januari 2014

Welkom..... hier zijn we terug!!!

Na 2 weken goed uitgerust te hebben, kunnen we er terug tegen aan! Eerst en vooral wil ik mijn 4 nieuwe vriendjes "Lizanne, Jente, Gaston en Mauro van harte welkom heten in ons peuterklasje.
Deze week hebben we niet rond een thema gewerkt zodat onze nieuwe vriendjes alles volgens hun ritme konden ontdekken. 'K moet zeggen, ze zijn daar heel goed in geslaagd. Na het einde van deze week kenden ze het reilen en zeilen van het klasgebeuren.
Tijdens deze week hebben zij heel wat nieuwe dingen ontdekt. Zij hebben heel wat tijd aan de knutseltafel doorgebracht want er was werk aan de winkel, kalenders maken, heen-en weerzak versieren,.... maar vooral experimenteren met al dat leuke materiaal.
De eerste dag hebben we een weekkalender gemaakt. Deze kunnen jullie thuis op een zichtbare plaats hangen, zo kunnen jullie ook meepraten over de blauwe, rode,.... dag!





Mijn ancienkes konden ondertussen hun tekentalenten tonen door met potloden een mooie tekening te maken.



Op dag 2 kregen onze heen- en weerzakken een persoonlijke toets. Met textielverf en plastiekbekertjes gingen we aan de slag.





Mijn andere vriendjes mochten deze techniek uitoefenen op een groot blad papier.


En dit is het resultaat:





Tot slot werden onze doosjes voor de aanwezigheidskalender onder handen genomen. Deze hebben we versierd met vingerverf. De ene peuter maakte daarbij gebruik van één vinger, de andere zijn/haar volledige hand. Mijn andere peuters hebben een klassikale schilderij gemaakt met vingerverf en daarna graveerden ze er met stokjes een tekening in.



 



Zou het mogelijk zijn om een foto van uw peuter mee te brengen (voor wie dit nog niet heeft gedaan), zodat uw peuter ook 's morgens zijn doosje kan omdraaien. Thanks!







Natuurlijk hebben we tijdens deze week ook tal van andere activiteitjes gedaan:

  • We leerden onze ochtendliedjes "dag allemaal" en "de dagen van de week"
  • We vertelden tal van verhaaltjes (Jules, Nijntje, Dribbel)
  • We deden een aantal bewegingsactiviteitjes in de zaal, met of zonder muziek (de danskriebel, klein omloopje met turnmateriaal, het standbeeld van Kapitein Winokio,...)
  • We ontdekten de verschillende hoeken van de klas, leerden er spelen, leerden er opruimen
  • We speelden een opvoedend spel rond kleuren voor de nieuwe peuters en voor mijn ancienkes rond de plaatsbegrippen.   


 
 
Hieronder vinden jullie enkele klaskiekjes van tijdens het hoekenmoment:
 
Poppenhoek en verkleedhoek
 

Yé man, wat ben ik cool!!!

 
De plasticine
 






De zandtafel
 


ja, ja, achteraf moest ook gepoetst worden! Lizanne heeft daar wel kaas van gegeten!

De autohoek, blokkenhoek, kastelen,...
 


Zo zien jullie maar, ons eerste weekje was goed gevuld. Ik denk dat iedereen zijn draai gevonden heeft! Vanaf volgende week werken we terug rond een thema, namelijk " fles en dop!"